Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

NEW GROUPS COMITATO



Θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε τους Comitato, ποιοι είστε & με τι είδος μουσικής ασχολείστε;

Στο συγκρότημα είμαστε οι Diek, Γιάφκας, Omega, Παύλος και Λαέρτης.
Ασχολούμαστε με ένα hip – hop κάπως διαφορετικό από τα άλλα, δηλαδή για παράδειγμα πιο πολύ φτιάχνουν την μουσική τους με διάφορα προγράμματα από τον υπολογιστή ενώ εμείς θέλουμε να κάνουμε πιο ολοκληρωμένη μουσική για αυτό έχουμε στο συγκρότημα, βιολί, μπάσο, αρμόνιο, ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς και συνδυασμούς με beat box στα κομμάτια μας… & όλο αυτό το ονομάσαμε c.r. music.

Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε το συγκρότημα;

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2007 από τον Diek θέλοντας να φτιάξει ένα συγκρότημα που στη πορεία θα μπορέσει να περνάει κάποια μηνύματα που να εκφράζουν εμάς και να αφήνουμε μια καλή μουσική εντύπωση στο κόσμο.


Γιατί το όνομα Comitato; Σημαίνει κάτι; Αν ναι τι;

Comitato σημαίνει επιτροπή στα ιταλικά ,αλλά υπήρξε και μια επαναστατική οργάνωση που έφερε το ίδιο όνομα. Την ονομασία μας την βρήκε ο Diek το 2006 και ένα χρόνο αργότερα τη χρησιμοποιήσαμε και για το όνομα του συγκροτήματος.

Ποίο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα απ ' τα τραγούδια σας;

Κάθε κομμάτι έχει διαφορετικό μήνυμα και διαφορετικά «πιστεύω», πάντα γράφουμε αυτό που μας εκφράζει μα πάντα κοιτάμε να μείνουμε αληθινοί μέσα από τη μουσική μας.

Μια σύντομη περιγραφή των συνεργασιών σας & των εμφανίσεων που είχατε μέχρι στιγμής ζωντανά;

Έχουμε κάνει αρκετές εμφανίσεις στη Κομοτηνή, στη Καβάλα, Σέρρες, Γιάννενα και Ξάνθη. Έχουμε συνεργαστεί με τον Άρχοντα, με τους «4HE» με τον Άγγελο Μουρβάτη και τον Αντώνη Μουσαδέ μα και αρκετά σχήματα ακόμα.

Ας αλλάξουμε θέμα, πιστεύετε ότι η Ξάνθη βοηθάει τους νέους μουσικούς; Θα θέλαμε να μας περιγράψετε πώς το βλέπετε μέσα από τα δικά σας μάτια.

Πιστεύω ότι δε στηρίζει όσο θα μπορούσε την ανεξάρτητη μουσική η Νομαρχία και ο Δήμος, ενώ θα μπορούσε να δώσει περισσότερη βάση στα τοπικά συγκροτήματα, γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα από διάφορα είδη που θα έπρεπε να φανούν. Φέτος είδαμε για πρώτη φορά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης
και πέρα από εμάς και άλλα νέα συγκροτήματα επί σκηνής
και αυτό δεν οφείλεται τόσο στους φορείς του τόπου μα σε ανθρώπους που δουλεύουν για την μουσική μέσα από ωδεία και εργαστήρια.

Αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάτι στη πόλη μας τι θα ήταν αυτό;

Γενικά η πόλη μας είναι πολύ όμορφη, γεμάτη με διαφορετικές κουλτούρες και ιδεολογίες, μα θα έπρεπε οι φορείς του τόπου να δώσουν περισσότερη βάση στην νεολαία από όλες τις απόψεις και να μην αναγκάζονται κάποιοι να δουλεύουν από τα δεκατρία τους ή από την άλλη μεριά κάποιοι να πέφτουν στα ναρκωτικά χωρίς να έχουν κάπου να απευθυνθούν όταν αυτό συμβεί, είτε γιατί δε βρίσκουν δουλειά είτε γιατί δεν είχαν τρόπο να φτάσουν τα όνειρα τους, όποιος και να είναι ο λόγος είναι απαράδεκτο να βλέπουμε την νεολαία να αιμορραγεί!

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον?

Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί επίσημα ο πρώτος μας δίσκος με την ονομασία Τέρμενο – C.R. Music. Θα περιέχει διάφορα κομμάτια με όλα τα μουσικά όργανα που αναφέραμε πριν, στιχουργικά δεν θα υπάρχουν περιορισμοί σε ένα είδος, θα μιλάνε για τα πάντα από πολιτικά, κοινωνικά μέχρι και πιο «μυστηριώδη» τραγούδια.

Μπαλίδου Αφροδίτη
Σαββίδου Λυδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου