Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο γνωστά και ιστορικά μουσικά ζευγάρια.

John Lennon και Yoko Ono
Ο έρωτας και η μουσική είναι έννοιες αλληλένδετες και οι αγαπημένοι μας αστέρες φαίνεται ότι καταφέρνουν να τις συνδυάζουν στη ζωή και την καριέρα τους. Τα ζευγάρια των rock stars, άλλοτε αγαπημένα, άλλοτε καταραμένα ή αυτοκαταστροφικά, πάντα απασχολούσαν το κοινό και τον Τύπο. Το πάθος των αστεριών της μουσικής βιομηχανίας έχει τραγουδηθεί ή έχει υπάρξει αφορμή για να γραφτούν υπέροχα τραγούδια. Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο γνωστά και ιστορικά μουσικά ζευγάρια.
John Lennon-Yoko Ono: Το πιο θρυλικό ίσως ζευγάρι στην ιστορία της μουσικής. Γνωρίστηκαν σε μία γκαλερί του Λονδίνου το 1966, όπου η Yoko ήταν μία ανερχόμενη καλλιτέχνιδα και ο Lennon αναζητούσε ναρκωτικά. Αυτή τον συμπλήρωσε και αυτός βρήκε όλες τις απαντήσεις που έψαχνε στο πρόσωπο και την τέχνη της. Η Yoko Ono είναι από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν κατηγορηθεί και μισηθεί τόσο από το κοινό.
Πολλοί τη θεωρούν υπεύθυνη για τη διάλυση των Beatles και ότι απλά εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο όνομα του συντρόφου της. Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του έχει πλέον αποδείξει το ταλέντο της σε διαφορετικά πεδία της τέχνης, αν και ποτέ δεν ξέφυγε από τη σκιά του Lennon.

Kurt Cobain και Courtney Love
Kurt Cobain-Courtney Love: Η έτερη «μαύρη χήρα» της μουσικής είναι σίγουρα η Courtney Love. Όπως η Ono, έτσι και η Love ήταν η γυναίκα ενός ανθρώπου που σημάδεψε τη μουσική και ο μυστηριώδης θάνατος του τον έκανε ένα είδωλο που λατρεύεται και θα λατρεύεται για πολύ καιρό ακόμα. Πολλά ναρκωτικά, πολύς πόνος, ένα παιδί και πολλά ερωτήματα που παραμένουν ακόμα αναπάντητα, συντροφεύουν το ζευγάρι.
Για πολλούς υπεύθυνη για την αυτοκτονία του Cobain ήταν η Love που από ένα white trash κορίτσι με αμφίβολο ταλέντο, μετατράπηκε σε «χήρα Cobain». Οι Hole, το grunge συγκρότημά της, παρότι κυκλοφόρησαν μερικά καλά albums, δε κατάφεραν να την καθιερώσουν στη συνείδηση του κοινού. Πλέον, σέρνει τη φήμη της και τις ανεκδιήγητες εμφανίσεις της, έχοντας αφήσει για πάντα τις δόξες στο παρελθόν.



Sid Vicious και Nancy Spungen
Sid Vicious-Nancy Spungen: Το απόλυτο punk ζευγάρι, ο μπασίστας των Sex Pistols Sid Vicious και η πρώην γκρούπι και στριπτιζέζ Nancy γνωρίστηκαν, ερωτεύθηκαν και βυθίστηκαν στον κόσμο των ναρκωτικών. Όμως, η ιστορία δεν είχε καλό τέλος. Το 1978 η Nancy βρέθηκε στο δωμάτιο 100 του Chelsea Hotel στη Νέα Υόρκη, μαχαιρωμένη από το μαχαίρι του Sid. Παρά τις κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος και πέθανε τέσσερις μήνες μετά από υπερβολική δόση. Ο έρωτας τους έγινε ταινία και είναι μία από τις στιγμές που συγκλόνισαν την μουσική ιστορία.










Johny Cash και June Carter
Johny Cash-June Carter: Ο country θρύλος Johny Cash αγάπησε όσο καμία την τραγουδίστρια June, και μετά από πολλές προσωπικές μάχες με ναρκωτικά και πρώην συζύγους, παντρεύτηκαν και έμειναν μαζί 35 χρόνια, μέχρι τον θάνατο της June το 2003. Ο Cash συνάντησε την αιώνια αγαπημένη του τρεις μήνες μετά.
Serge Gainsbourg-Jane Birkin: Ο άσχημος και πρόστυχος Γάλλος και η ευαίσθητη και αιθέρια Αγγλίδα ανέπτυξαν μία σχέση μέντορα και εκπαιδευόμενης, ηχογραφώντας ανάμεσα σε άλλα, το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών («Je t’aime…moi non plus). Από τον έρωτα αυτόν γεννήθηκε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Charlotte Gainsbourg.

Beyonce-Jay-z: Το power couple της μουσικής βιομηχανίας. Παρά τα διαφορετικά τους background- η Beyonce μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα στο Τέξας, ενώ ο Jay είχε να αντιμετωπίσει τις κακόφημες συνοικίες του Brooklyn- οι φίλοι τους τους περιγράφουν ως αδερφές ψυχές. Είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι στη showbiz με περιουσία που ξεπερνά τα 162 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο.





Marianne Faithfull-Mick Jagger: Η ψηλή γαλανομάτα και φιλόδοξη Αγγλίδα βρήκε στους Rolling Stones το συγκρότημα που απογείωσε την καριέρα της. Η πρώτη της επιτυχία(«As Tears Go By») γράφτηκε από τον Mick Jagger και τον Keith Richards. Στα 22 της ήταν ήδη μητέρα, διαζευγμένη και ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα στη Μεγάλη Βρετανία, μιας και άφησε τον άντρα της για να παντρευτεί τον Jagger.
Όπως η ίδια είχε δηλώσει «Η πρώτη μου κίνηση ήταν να κάνω σχέση με έναν από τους Rolling Stones. Αφού κοιμήθηκα με τρεις από αυτούς, αποφάσισα ότι ο τραγουδιστής ήταν η καλύτερη επιλογή». Οι δύο τους έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του «Swinging London» και απασχόλησαν υπερβολικά τον Τύπο. Όταν η σχέση τους τελείωσε, η Faithfull ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά, άστεγη και είχε χάσει την κηδεμονία του γιού της. Ανέκτησε τις δυνάμεις της μέσα από έναν δύσκολο αγώνα και η καριέρα της ανέκαμψε όταν πια είχε φτάσει τα 40.
 

Whitney Houston-Bobby Brown: Ίσως το πιο ανεκδιήγητο ζευγάρι στην ιστορία της μουσικής. Η ντίβα Houston αγάπησε τον λιγότερο επιτυχημένο rapper, νταή, ναρκομανή και αλκοολικό Brown και απέκτησε μαζί του μια κόρη. Το σκοτάδι κατάπιε τη χρυσή φωνή της και την καριέρα της και παρότι πρόσφατα αποδεσμεύτηκε από τον Brown και τον τεράστιο εθισμό της στα ναρκωτικά, τίποτα πια δε θυμίζει τις δόξες του παρελθόντος.
Jack και Meg White: Αν και στο ξεκίνημα των White Stripes κανένας δε μπορούσε να καταλάβει αν οι δύο μουσικοί ήταν σύζυγοι ή αδέρφια, οι δύο τους αργότερα αποκάλυψαν ότι όντως υπήρξαν ζευγάρι. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ζευγάρια, ο Jack υιοθέτησε το επίθετο της πρώην μπαργούμαν Meg και μαζί ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο της μουσικής. Δεκατέσσερα χρόνια μετά και αφού ανακοίνωσαν τη διάλυση τους, ο Jack είναι πλέον παντρεμένος με το top model Karen Elson, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε και το ντεμπούτο album της και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς rock stars των τελευταίων χρόνων.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ
Πηγή: http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου