Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σεμινάριο κιθάρας από τον Jeff Loomis σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο ηλεκτρικής κιθάρας από τον κιθαρίστα των Nevermore, Jeff Loomis.





Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 - Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 - AN Club, Αθήνα

Ο Jeff Loomis αναμένεται να παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του τόσο από την επιτυχημένη αναμφισβήτητα καριέρα που διαγράφει με τους Nevermore καθώς επίσης και δείγματα από την προσωπική του δουλειά, "Zero Order Phase".

Οι συναυλίες θα έχουν ώρα έναρξης 21:00μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Θεσσαλονίκη:
Τα πρώτα 100 εισιτήρια από τα σημεία προπώλησης θα κοστίζουν 15€, ενώ τα υπόλοιπα 18€ (ισχύει η τιμή των 18€ για το ταμείο).

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:
The Nephilim Store, Alone, Music Land, Metropolis, Eightball

Αθήνα:
Τα πρώτα 100 εισιτήρια μέσω του Eventbrite
(http://jeffloomis-athens.eventbrite.com) θα κοστίζουν18€, ενώ τα υπόλοιπα 20€ (ισχύει η τιμή των 20€ για το ταμείο).

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:
Metal Era, Sirens, No Remorse, Nuclear Blast Shop


Λίγα λόγια για τον Jeff Loomis

Ο Jeff Loomis γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1971 στη Menasha του Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έγινε κυρίως γνωστός χάρη στη δράση του με το πολυαγαπημένο για το ελληνικό κοινό συγκρότημα Νevermore από το Seattle. Μάλιστα, το πολύπλοκο στυλ του είναι το κεντρικό σημείο της προοδευτικής και δυναμικής πλευράς του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με τα thrash στοιχεία τα οποία συμπληρώνουν το παζλ του χαρακτηριστικού ήχου τους, από την ημέρα της δημιουργίας τους το 1992. Όντας ο μόνος σταθερός κιθαρίστας της μπάντας, είναι ο υπεύθυνος για μερικά από τα πιο εμπνευσμένα riffs που έχει δει το μοντέρνο metal τα τελευταία χρόνια. Παίρνοντας τα βασικότερα στοιχεία και τεχνικές από τους παιδικούς του ήρωες και κύριες επιρροές της εφηβείας του, όπως ο Jason Becker, o Yngwie Malmsteen, o Eddie Van Halen και o Marty Friedman, ο Loomis έχτισε το προσωπικό του ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμο στυλ παιξίματος.

Ως αποτέλεσμα της υπερπολύτιμης προσφοράς του στην τεράστια επιτυχία που γνώρισαν οι Nevermore, οι οπαδοί του ζητούσαν κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ, το οποίο δεν είδε το φως της δημοσιότητας πριν την 30η Σεπτεμβρίου του 2008, όταν και κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Zero Order Phase". O Loomis εκμεταλλεύτηκε το διάλειμμα που αποφάσισαν να κάνουν οι Νevermore μετά την κυκλοφορία του "This Godless Endeavor" του 2006, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα και την πρώτη προσωπική δουλειά του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Warrel Dane, "Praises To The War Machine", τον Απρίλιο του 2008.

Το αποτέλεσμα του "Zero Order Phase" δε θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από απλά καταπληκτικό! Ένα full instrumental άλμπουμ με τις συμμετοχές των: Ron Jarzombeck (Watchtower, S.A. Slayer, Spastic Ink, Gordian Knot, Happy Kities, Blotted Science) στο "Jato Unit", Pat O'Brien (Cannibal Corpse, Ceremony, Chastain, Monstrosity και κιθαρίστας των Νevermore στο "In Memory" EP και το "The Politics Of Ecstasy" άλμπουμ το 1996) στο "Race Against Disaster", Michael Manring (solo jazz μουσικός που παίζει μπάσο στο "Cashmere Shiv") και του Neil Kernon (παραγωγός του δίσκου που συμμετέχει κι αυτός στο "Cashmere Shiv", παίζοντας άταστη κιθάρα)!

Στα 16 του έκανε οντισιόν για τη θέση του δεύτερου κιθαρίστα στους Megadeth, με τον Dave Mustaine να δηλώνει τότε ενθουσιασμένος, παρ' όλα αυτά όμως να τον απορρίπτει λόγω ηλικίας. Δύο δεκαετίες μετά θα του πρότεινε ο ίδιος να μπει στους Megadeth, με τον Jeff όμως να αρνείται προκειμένου να δουλέψει το «πρωτότοκο παιδί» του. Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια του ήταν ο drummer Mark Arrington, που μάλιστα ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα τύμπανα των Nevermore την περίοδο 1993-94. Για άλλη μία φορά ο ξανθομάλλης βασανιστής της επτάχορδης θεάς (όπως συνηθίζει να χρησιμοποιεί, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία) παρέδωσε μαθήματα ολοκληρωτικού παιξίματος, συνδυάζοντας επιθετικότητα, μελωδία, τεχνική, επιρροές και προσωπικό ήχο. Αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους και πιο συμπαγώς ολοκληρωμένους metal κιθαρίστες της τελευταίας 15ετίας. Αν όχι ήδη ο κορυφαίος....





ΠΗΓΗ: ROCKING.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου