Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ματιές….


Ένας διαφορετικός διάλογος...

Δυο φίλες βγαίνουν έξω στο διάλειμμα και στο διπλανό παγκάκι από αυτές κάθετε μια παρέα και μιλάει... για το facebook... με αφορμή αυτό ξεκινούν μια συζήτηση....
Δ - Ω ρε παιδί μου ακούω συνέχεια για αυτό το  facebook μιλάνε συνέχεια γι' αυτό, εγώ όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν φάει όλοι τέτοιο κόλλημα.
Μ - Λογικό να έχουν φάει όλοι κόλλημα αν σκεφτείς ότι όλοι πλέον έχουν facebook. Είναι ο top τρόπος κοινωνικοποίησης στη σημερινή εποχή.
Δ - Και γιατί top;
Μ - Γιατί το facebook είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας.
Δ - Κάτσε τι πάει να πει εύκολος και γρήγορος τρόπος; Έτσι όμως χάνονται οι ''αληθινές'' σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων , η επαφή και η άμεση επικοινωνία!
Μ - Ναι ρε παιδί μου δε λέω είναι απρόσωπο το facebook αλλά σκέψου πως όπως χάνονται έτσι μπορούν να δημιουργηθούν σχέσεις . Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσεις και να επικοινωνήσεις με ανθρώπους όχι μόνο  γνωστούς αλλά και άγνωστους από όλο τον κόσμο.
Δ - Ακριβώς, όπως είπες, είναι απρόσωπο, άρα είναι και επικίνδυνο!
Μ - Ναι, σίγουρα είναι επικίνδυνο αλλά αν έχεις λάβει τα μέτρα σου, αν προσέχεις και δεν κάνεις κατάχρηση του facebook, όταν ξέρεις για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς τότε δεν κινδυνεύεις.
Δ - Ναι όμως αν είναι όπως τα λες δεν ξέρεις με ποιόν ''άγνωστο'' θα ''γίνεις φίλη''!!! Ουσιαστικά  ο μόνος  τρόπος να προφυλάξεις τον εαυτό σου είναι να είσαι φίλος μόνο με ανθρώπους από το κοντινό σου περιβάλλον. 
Μ - Εντάξει είναι και αυτό μία λογική άποψη, αλλά δεν είναι και απαραίτητο , σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις ποιος και τι είναι αυτός που βρίσκετε στην άλλη μεριά του πλανήτη, δεν παύει όμως να είναι μια ευκαιρία, πέρα από αυτό που είπες που έχεις δίκιο είναι επικίνδυνο, το facebook σε βοηθάει στο να διατηρήσεις τα σχέσεις σου.
Δ - Νομίζω πως αν θες να διατηρήσεις τη σχέση σου με κάποια άτομα αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άλλους τρόπους εξ επαφής ας πούμε. 
Μ - Κοίτα και σε αυτό έχεις δίκιο αλλά σκέψου ότι το facebook είναι και οικονομικό. Ας πούμε ότι γνωρίζεις ένα καλοκαίρι ένα κορίτσι από την Αμερική είναι εύκολο να επικοινωνείς με αυτήν φαντάσου πόσο θα χρεωνόσουν από το κινητό!!!
 Δ - Δεν έχεις άδικο όμως έχω την εντύπωση πως το facebook πλέον έχει γίνει μόδα και κάνουν όλοι facebook για να είναι ''in''  ας πούμε η μικρή μου αδερφή, μου λέει ότι θέλει να κάνει facebook για ποιο λόγο ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει facebook;
Μ - Ναι είναι υπερβολικό, τώρα που το λες και το παρατηρώ το facebook  είναι μόδα όμως κάποιοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν γιατί βοηθάει στη δουλειά τους. Ωχ το κουδούνι!!!
Δ - Άρα θέλεις μου πεις ότι το facebook είναι καλό μα για αυτούς που το αξιοποιούν ανάλογα. Και να σου πω και κάτι θα έπρεπε να απαγορεύετε η χρήση του από τους ανήλικους και όπως λες αν ήθελες να επικοινωνήσεις με τη φίλη σου από την Αμερική θα μπορούσες να τις στείλεις & κανένα γράμμα δεν νομίζω να σου κάνει κακό το να βάλεις τη σκέψη σου σε μία σειρά και να γράψεις δέκα γραμμές ίσα - ίσα  καλό θα σου κάνει.
Μ -  (Γέλια) Πες τα ,ναι έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο, μην το πεις παραέξω όμως αυτό θα σε πουν παλιομοδίτισα!!!
Δ – Όχι ... εγώ τα λέω και θα συνεχίσω να τα λέω, από κει και πέρα όποιος με ακούει καλός οποιος δεν με ακούει... κακό του κεφαλιού του!!!
Μ - Α βρε Δέσποινα... έλα πάμε μέσα το κουδούνι έχει ώρα που χτύπησε...
Δ - Όχι τώρα θα συνεχίσω... και τι πάει να πει δηλ...
Μ - Φτάνει σταμάτα θα πάρουμε απουσία τρέχα!!!!!!!

Μαρινάκη Μαρία
Χιάλη Δέσποινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου